Nå finner vi planten spredt over store deler av Sør- Norge. Disse egenskapene er vel dokumentert fra andre land. Han tenker blant annet på såing, gjødsling, sortsvalg,. Noen sorter kan selvså ganske mye.
Radicchio er en type sikori som likner en liten rød kål.
Er i slekt med endiviesalat. Hodene er avlange og hardt knyttet. Lactuca sativa og sikori av sorten Cichorium spp. Det er kun disse to sortene med de disse latinske. Endivie eller sikori har et avlangt, spisst og meget kompakt hode med fast sammenrullede blader.
Fra Jekka Mcvicar frøserie for dyrking av urter. Julesalat, blad av sikori , Cichorium intybusvar. Den er av typen Grass (gress) Pokémon.
Navnet kommer av det engelske ordet chicory, som betyr sikori. Herlig salat med baconsurret sikori , parmesan og blåmuggost. Spesielt har brent sikori vært brukt til kaffeerstatning.
Varer med restriksjoner. Endive ( sikori ): Sultan i Thorvald Meyers gate. Man kan få kjøpt dråper med smak av bitre mandler på enkelte apoteker. Norge av genmodifisert frø fra sikori.
De inneholder både roefiber, ertefiber, sikori og kunstig søtning (sukrin) som kan trigge plager. Mvh Julianne :) Reply Kirsti Thoresen. Den har en lett anissmak og er meget populær i middelhavslandene. Franskmennene lager gjerne en grateng av.
Forskarar har prøvd ut salaten, sikori , i fôret til ungsauer, og ser positiv effekt på dyrehelsa. I en artikkel fra Bioforsk publisert på nettstedet forskning. I prosjektet vil vi teste om det er mogleg å auke fôrkvaliteten og fôrtilgangen i lammekjøttproduksjon ved hjelp av sikori.
Regionalt forskningsfond Midt- Norge. Dette koffeinfrie pulveret er laget av økologisk dyrket bygg, rug og sikori.
De unge skuddene smaker pikant, nesten som sikori eller endive. Og når du sykler rundt på Øland og ser grøftekaner med sikori som stråler i sommersola,. Select your language: International Argentina Australia. Generelt er det lurt å bruke mye sikori og endive, jordskokk, skorsonnerrot, asparges og artisjokk i matlagingen.
Sikori Endivie Salat fra Lunsj. Blomster kan brukes på ulike måter i matlaging. Som kakepynt, i salat, bakt inn i kaker, til supper, til saft og fryst inn i isbitterninger.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.