Wenche viser deg hvordan du på en smart og enkel måte kan kose deg med ferskt hjemmelaget brød til. Gryten kan smøres med litt olje i. Glutenfritt brød bakt i ildfast form. C og sett den ildfaste gryten inn i stekeovnen for.
Grovt grytebrød er et luftig og sunt eltefritt brød med hvete- og byggmel.
Sett samtidig inn gryten eller formen du skal steke brødet i. De siste årene har det vært en del snakk om knafritt og grytestekt brød. Brødet skal steks i en gryte (eller romertopf) som har lokk og som tåler høy varme. Sett gryten inn mens ovnen er kald. Når ovnen er varm, ta ut.
Ovnen skal varmes til 2grader. La gryten stå i den oppvarmede ovnen i minst minutter før deigen helles i pannen. Dette gjør at brødet slipper gryten lett når det er bakt.
Ha på lokk og sett gryten tilbake i stekeovnen. Stek brødet i minutter på nederste rille. Ta av lokket på gryten , skru stekeovnen på 2°C,. Ta gryta ut av stekeovnen og hvelv brødet oppi. Du må jobbe raskt og være forsiktig.
Husk at dette er ulidelig varmt. Fy faen som jeg er glad i godt brød. Da setter du en solid gryte med tilpasset lokk, gjerne støpejernsgryte, inn i ovnen, og setter den på 2grader. Kjøp teknikk og elektronikk online i dag og få gratis frakt på ordre fra 5kr. I dag laget Wenche salat med søtpotet.
Her er hennes beste tips for å få i seg alle de nødvendige vitaminene: spis regnbuen! Her har du en deilig oppskrift på eltefritt brød i gryte. Etter endt steketid var det null problem å vippe et sprøstekt, luftig og deilig brød ut på benken. Selv om gryten ikke var smurt eller noe. Lokket skal på plass på gryten før den settes inn i stekeovnen igjen.
Rist eventuelt forsiktig på gryten for å få justert brødet på plass (husk grytekluter!), dryss eventuelt litt mel, frø eller kjerner over,.
Eltefritt brød uten gryte - ja, det går også an! Oppskriften og metoden finner du her på Mat på Bordet. Lages med ingredienser du allerede har i skapet! Madsen fra Nesttun i Bergen delte oppskrift på rundt brød og bilde av den.
Slik lager du saftig og safe brød i leirgryte. Jeg må innrømme at jeg ikke har laget det. De fleste eltefrie brød skal legges i en oppvarmet gryte eller plate.
Det skal jeg prøve neste gang jeg setter en vanlig deig.
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar
Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.